Menu Sluiten
slider familie walg

Het Begin

Het was 10 april 1874, een mooie voorjaarsdag, toen Eduard Walg en Klaartje Blok elkaar het “Ja-woord” gaven in Ouderkerk aan den IJssel. Dat “Ja-woord” was het begin van deze familie Walg. Er volgden al snel kinderen; 7 stuks in totaal. En ook zij vormden weer nieuwe gezinnen. Rond 1940 bestond de familie Walg uit meer dan 35 nakomelingen. En toen kwam de oorlog….

Na de oorlog bleek de familie Walg bijna compleet uitgemoord. Slechts een enkeling overleefde de 5 verschrikkelijke jaren onder het Nazi-bewind. Van de anderen bleef slechts hun naam over. Geschreven op grote rollen papier en in het boek “De 102.000 namen” staan ze tussen alle andere slachtoffers van de Holocaust. Anonieme namen. Maar achter die namen schuilt een heel leven. Een leven vol liefde, werk, hobby’s. Een leven vol verhalen.

Op deze website probeer ik, aan de hand van gevonden archiefstukken, die verhalen te vertellen en het leven van al deze mensen te reconstrueren. Wie waren zij? Wat deden zij in het dagelijks leven? En wat gebeurde er met hen in die verschrikkelijke oorlog?

Momenteel is deze website nog vrij leeg. Ik sta nog aan het begin van mijn onderzoek. Stap voor stap zal de website voller en voller raken en zal de Familie Walg steeds meer uit de anonimiteit treden. Hun verhalen zullen duidelijk maken dat de familie Walg een heel normale, maar toch bijzondere familie was. Een familie uit de Nederlandse middenklasse, zoals er duizenden waren. Met een verschil. De familie Walg was Joods. En dat werd hun doodsvonnis…

Nieuwste Artikelen

Biografie van Eduard Walg

Eduard Walg werd op 26 november 1847 geboren in Leerdam, een stadje in de provincie Zuid-Holland. Hij was het tweede kind van Jacob Walg en Mietje Denekamp.

Lees verder »

Uitgelicht

Help Mee Te Herdenken.
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Stamboom Van De Familie Walg
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Gezocht & Gevraagd

Op deze website probeer ik een zo’n goed mogelijk beeld te krijgen van de familie Walg en aanverwante families. Aan de hand van informatie uit archieven en oude krantenartikelen ...